Oskars kök – jag och min lergryta

Inleder matlagningsåret 2014 storstilat. Eller, det återstår att se om några timmar, men ambitionerna är höga i alla fall. För några månader sedan köpte jag en lergryta för femtio riksdaler på Erikshjälpen. Den har hittills fått tjänstgöra för att få till min första omgång pulled pork och en riktigt lyckad delvis improviserad köttgryta. Det som ligger och puttrar där just nu är inspirerat av både pulled beef och gammal hederlig bolognese, baserat på en fin bit högrev köpt från vår kära saluhall här nedanför. Som vanligt när jag går loss i köket så är det en hel del improvisation inblandat, så hur resultatet blir är än så länge en gåta. Även om jag måste säga att det känns klart lovande. Nu står lergrytan i ugnen på låg värme, någonstans mellan 100 och 125 grader. Och där får den stå tills jag vaknar imorgon bitti. Spännande!

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s