Kött som kött?

Den så kallade hästköttskandalen har varit igång i någon vecka nu, och här kommer mitt enda inlägg om detta. Hör (och läser) rätt ofta uttalanden som att ”det gör väl inget att få i sig lite hästkött” och ”varför skulle det vara värre att äta häst än att äta andra djur?”. Men det handlar inte om det! Det som är kärnpunkten är att matproducenterna, i syfte att maximera sin vinst, till synes utan att blinka blåljuger om vad maten vi köper innehåller. Vi måste kunna lita på det som står på förpackningarnas innehållsförteckning, vi måste kunna kräva att det matproducenterna hävdar att vi köper och äter faktiskt stämmer överens med verkligheten. Och det är det som gör att det här är så allvarligt, inte att det råkar vara just den här specifika djurarten som är inblandad. Vad mer är det som inte stämmer på matförpackningarnas innehållsförteckningar? Hur djupt inne i lögnernas fria marknad är vi, utan att veta om det?

Läs mer: DN, DN, DN, AB, SvD, SvD

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s