Mörkerläge 2012

Finner mig idag oerhört frustrerad över det politiska läget i vårt vackra land. Å ena sidan har vi nyliberal galenskap i regeringsposition, som gör sitt bästa för att montera ner den svenska modellen och sälja till lägstbjudande, ju snabbare desto bättre. Å andra sidan har vi nyfascistisk galenskap som växer sig allt större – i senaste undersökningen hamnar fascisterna helt obegripligt på 10 %, hur dumma är folk egentligen? Som enda motstånd till galenskapen har vi en rödgrön opposition som i detta läge borde vässa klorna, ställa sig på barrikaderna och ryta till med full kraft, men istället väljer att luta sig tillbaka och hålla tyst. Ja, som tänkande människa är det väldigt lätt att känna frustration och uppgivenhet när det ser ut som det gör idag. Galenskapen måste bemötas och neutraliseras, och det snart. Men det kan inte göras genom att bara observera och bida sin tid.

Mardrömsscenario inför valet 2014: Regeringen Reinfeldt bjuder in Sverigedemokraterna (tidigare nämnda fascistparti) till regeringssamarbete för att undvika att än en gång få bilda en minoritetsregering. Detta är dessvärre inte något som känns orealistiskt i dagsläget och det finns bara en enda sak som kan säkerställa att denna potentiella oheliga allians inte får styra Sverige: Egen majoritet för de rödgröna. Inte heller det är ett helt orealistiskt scenario, tack och lov. Handling, inte tystnad, är receptet för framgång, men ska det kunna lyckas måste processen påbörjas nu. Innan chansen glidit oss ur händerna och Sverige kastas in i ytterligare en mandatperiod av totalt mörker.

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Mörkerläge 2012

  1. Eva

    Så blir det när de partier som tidigare har värnat om vanligt folk (vita heterosexuella arbetare i småstäder) vänder dem ryggen och istället börjar håna dom och smutskasta dom. När alla dom som varje dag går till pappersbruket, det lilla verkstadsföretaget eller byggfirman pekas ut som äckliga, dumma i huvet, korkade och inskränkta av de politiker och journalister i stockholm som har makten så finns slutar dom till slut rösta på de f.d. arbetarpartierna. När dom dessutom ser med egna ögon hur illa deras gamla släktingar behandlas och hur lite pension dom får, samtidigt som det vräks miljarder över alla invandrare, så är valet ganska lätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s