Tuesday, bloody Tuesday

En del människor får söndagsångest, andra hatar måndagar mer än något annat. Men ingen av dessa båda dagar kommer ens i närheten av tisdagen, veckans surdag nummer ett. Tisdagen är verkligen en totalt meningslös veckodag, en transportsträcka som bara ligger där mitt i alltihop utan något eget synbart syfte. Det är som om själva veckodagen i sig framkallar irritation och dåligt humör, och har man då dessutom lyckats vakna på fel sida så är ju förutsättningarna inte precis perfekta.

Men vad kan man då egentligen göra åt saken? Att helt enkelt klippa bort tisdagarna ur veckokalendern är ju tyvärr inte möjligt. Och skulle jag välja att gå i ide en dag i veckan skulle det nog inte uppskattas på jobbet… Men något måste det väl finnas som man kan göra för att vända dessa dagar? Ett stadigt intag av koffein brukar kunna hjälpa till att göra arbetsdagen skapligt dräglig. Och efter jobbet kan ett hårt träningspass med efterföljande bastu få humöret att tina upp. Men det jag efterlyser är något mer permanent.

Jag skulle vilja få tisdagen att bli en bra dag, en dag man kan gå och se fram emot och sedan njuta av, istället för det tisdagen har utvecklats till att bli idag. Det som just nu saknas är vettiga metoder för att få till den saken. Så, mina vänner, nu behöver jag er hjälp. För när den egna fantasin tryter är all input välkommen. Har ni tips, råd, metoder, huskurer, vad det nu må vara? Dela med er till mig, allt mottages med tacksamhet! Tillsammans kan vi jaga bort tisdagsmonstret, för evigt fjättra det i den mörka håla det kröp upp ifrån.

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Tuesday, bloody Tuesday

  1. Kan inte annat än att ge dig medhåll…
    Tisdagar är absolut den värsta veckodagen i alla kategorier och som du vill jag gärna höra synpunkter och förbättringsförslag. Skulle ju vara om man bildar en tisdagsklubb kanske, där man hittar på något gemensamt efter arbetet vilket i sin tur då medför att man har något att se fram mot om nu tisdagsklubben gör något roligt det vill säga. Äh, jag vet inte…

  2. Malo

    Ja, tisdagen är tråkig. men det där med tisdagsklubb är nog inte så dumt. Kanske träffas och laga middag hemma hos varandra……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s