…och så blev det vinter

Snö, massor av snö. Hela Linköping är vitt. På väg till jobbet igår passerade jag rader av bussar som stod beredda att ersätta inställda SJ-tåg. Vintern är här, med full kraft dessutom. Om det är tillfälligt eller inte återstår att se, men enligt smhi så kommer det att fortsätta de närmaste tio dagarna i alla fall. Vintervädret får förstås stor plats i våra nyhetstidningar, där det skrivs om inställda tåg, bilolyckor, snödrivor och halka. Kan tyckas lite konstigt att vintern alltid kommer som en sådan överraskning, att vi alltid är så oförberedda. Men jag antar att hela landet i det längsta går och hoppas på att tidigare vintrar bara var inbillning och det inte blir något med det i år. Men icke. På med snöskorna!

Läs mer: DN, DN, DN, SvD, SvD.

– Oskar

Annonser

En reaktion på ”…och så blev det vinter

  1. Oskar

    Vintern är vildare och elakare idag. Förut så snöade det bara kraftigt och en storm här och där. Nu kan inte ens väderprognosen få till 50% rätt. Det är som om det lever.

    Sommaren är stekvarm och vintern är svinkall med fuktig kall och slaskig luft. Här i Umeå skonas vi dock :) Det är ni i söder som lider och ni kommer lida ännu mer eftersom vi närmar oss ett polskifte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s