Helikopterrånet som film?

Funderade lite på gårdagens spektakulära så kallade ”helikopterrån”. Det känns som om det skulle vara direkt hämtat ur en riktigt ordentlig actionfilm. Och det känns väl inte heller helt otroligt att rånet blir till film om några år. Bara att hoppas att den får utländskt regi. För om vilken svensk regissör eller manusförfattare som helst sätter klorna i händelsen så kan vi nog vara säkra på att huvudrollen gestaltas av en halvt avdankad, halvt alkoholiserad medelålders polis med relationsproblem. Någon som sätter emot?

Läs mer: SvD, SvD, SvD, DN, DN

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Helikopterrånet som film?

  1. Nisse

    Jo, fast det är ju samma upplägg som alla amerikanska aktionrullar med snutar i huvudrollen också. Die Hard, Lethal Weapon, 16 blocks osv… och de är ju bra. Svenskar kan helt enkelt inte göra bra film. För dåliga manusförfattare, för dåliga regissörer och kassa skådespelare…

  2. Det har du förvisso rätt i. Och det jag på något sätt vill få fram är att när man sett en svensk action känns det som om man sett alla (naturligtvis med vissa undantag). De amerikanska filmerna lyckas ändå kännas varierande, trots likartat upplägg. Men det bästa skulle nog vara om danskarna hann först med att göra film om den här händelsen, där på andra sidan sundet finns det ju både duktiga manusförfattare, regissörer och skådespelare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s