Räcker det inte snart?

FRA-lagen, IPRED, inskränkningarna i vår personliga integritet går längre för varje dag och det verkar inte vara någon som helst hejd på idiotin. Nästa steg verkar bli att göra det möjligt för tulltjänstemän att söka igenom våra laptops, mp3-spelare och mobiltelefoner efter material som eventuellt kan vara upphovsrättsskyddat. ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement) blir den bokstavskombination vi får lägga på minnet den här gången och det  handlar om ett internationellt avtal mellan EU, USA, Kanada och Japan. Tar det aldrig stopp? Ska vi, folket, våra regeringars uppdragsgivare, verkligen låta de som styr över oss fortsätta på det här sättet? Ett 1984-samhälle kommer snart att vara alarmerande nära om vi inte sätter ner foten ordentligt. Men det måste göras snart, innan det är för sent…

Läs mer: SvD

– Oskar

Annonser

3 reaktioner på ”Räcker det inte snart?

  1. Nils

    Japp, och folket kommer att agera. Jag skulle inte bli förvånad om de traditionella partierna får en nedgång i EU-valet. Finns det något parti som är emot EU-maffian och avlyssnings-maffian.

  2. Kobolt

    Om tullen ska söka igenom laptops och MP3 spelare efter upphovsrättskyddat material så kommer hela semesterresan gå åt till att sitta hos tullen. Hur var resan till New YorK? Jorå, det var fint å så, lite obekväma stolar och att sova på nålfiltmatta är inte min grej. Lysrören knastrade förfärligt, men fikat var okej. Nästa gång jag reser dit ska tullkillarna visa hur man installerar Windows Vista på en Mac. Ska bli jättekul. Då är det jag som tar med fikabröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s