Detta eviga biljettstrul…

Att köpa biljetter till bra spelningar är uppenbarligen inte alltid så lätt. Antingen blir det som vid Metallicasläppet i höstas, då fusk från ATG-ombudens sida (bland annat) gjorde att många seriösa köpare blev utan och ett stort antal biljetter istället gick till de förhatliga andrahandsombuden. Eller så går det som det gick idag, när biljetterna till junispelningarna med Bruce Springsteen skulle släppas. Systemet skar nämligen ihop totalt, släppet fick skjutas upp (minst) två gånger och många verkar ha upplevt stora problem i själva köpeprocessen också, med avbrutna beställningar och oklar information om det fanns några biljetter kvar eller inte.

Det bör väl dock påpekas att detta var det första stora kraftprovet för den på den svenska marknaden nya aktören Eventim och det kanske inte är så konstigt att allt inte gick helt enligt planerna. Men man kan ändå fråga sig varför det ska vara så svårt att fixa tillräcklig serverkraft för att klara anstormningen vid ett stort biljettsläpp, oavsett vem det är som står för försäljningen. Det kan ju knappast vara så att de inte är beredda på hur stort intresset är. Grattis till alla som ska på någon av spelningarna i alla fall, det bör bli riktiga höjdarkvällar.

Läs mer: SvD, DN, DN

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Detta eviga biljettstrul…

  1. PG

    Tack ska du ha, ska på 3 spelningar, danmark och 2 i stockholm. Tyckte det var mycket lättare att få tag i biljetter i år av någon anledning, dock var det tok mkt strul men det gick :D

  2. Deras server tokkraschade verkligen, men strax efter kl 13 fanns det fortfarande biljetter kvar till både 4e och 5e juni. Då kom man in på direkten. Jag håller dock med dig om att det borde sannerligen inte vara någon överraskning för dem – jag menar det är ju alltid likadant – så det borde inte vara übersvårt att tänka sig att det då kan behövas mer kraft och resurser en sådan här dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s