Storebror ser mer och mer

Ytterligare ett steg mot ett fullskaligt storebrorssamhälle är på väg att tas. Detta i och med den föreslagna lagen som tvingar ska tvinga operatörerna att lagra uppgifter om telefonsamtal, sms och e-post. I ett år, om Moderaterna och deras alltför villige hantlangare Thomas Bodström får som de vill. Det är skrämmande att se hur vi i allt snabbare takt tvingas ta steg efter steg mot ett övervakningssamhälle där medborgarnas personliga integritet inte är värd någonting över huvud taget. Det måste sättas stopp någonstans, det borde gjorts för länge sedan och om det inte görs nu så kan det sluta riktigt illa. Men vem kan sätta stopp när de flesta av våra folkvalda verkar vara rörande eniga om att det är det samhället vi ska ha?

Läs mer: SvD, SvD, SvD, SvD

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Storebror ser mer och mer

  1. Johan S. Persson

    Egentligen ganska meningslöst att kämpa emot. Är man så beroende av att surfa och konsumera media, så får man vara medveten om att det sitter några informationstekniker och gottar sig i din korrespondens.
    Du kan välja att gå offline och njuta av naturen, eller fortsätta på den inslagna vägen. Jag tror flertalet väljer övervakning/STASI-samhället än att behöva röra på sittfläsket.

  2. Pingback: Skräckscenario - hur det kan gå om dessa demokratiska inskränkningar får fortsätta « Calandrellas blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s