Lika bra att ta i…

Ska man stjäla något kan man lika gärna stjäla något riktigt stort. Så tänkte nog egentligen inte piraterna som i lördags kapade en supertanker utanför Kenyas kust. Men det är ändå den första tanke som kommer in i mitt huvud när jag läser om händelsen. Sirius Star, som ägs av det saudiska oljebolaget Aramco, är tre gånger så stört som ett normalt hangarfartyg och det största fartyg som någonsin kapats av pirater. Inte dåligt, va? Ska bli spännande att se hur den här historien får sin upplösning…

Läs mer: SvD, SvD

– Oskar

Annonser

19 reaktioner på ”Lika bra att ta i…

 1. Lakedaemon

  Det är dags att börja kölhala lite pirater tror jag, men nej vänta, det får man ju inte, de är en utsatt minoritet. Det är för bövelen hög tid att sätta hårt mot hårt.

 2. afrikan

  Det verkar som att Afrikaner har vaknat och insett att det inte längre går att trampa på dem hur som helst utan att de vill ha sin del av kakan. I really congratulate Somalias coast guards, well done brothers

 3. zico

  ”well done brothers” varför går du inte och äter lite banan & ris istället? det är ju bara typiskt, inte förvånande alls att någon som du stödjer ett sånt djuriskt beteende.

 4. afrikan

  djuriska beteende kallar jag sådana som skickar gigantiska fartyg så att små fiskare inte har något chans att fiska, vad tycker att de ska göra sitta och svälta som de har gjort i åratal, nej du, de tar tillbaka det som är deras ingenting annat och förresten så ser inget dåligt på att sitta och äta banan och ris.jag kan till och med säga att jag åt det till lunch idag. ingen ska fartyg ska känna sig trygg att dumpa olja rester och kärnvapen avfall i somaliska kusten och tro att ingen bevakar där för de har värdens bästa kustvakter, vare sig gillar det eller inte

 5. Manlike

  Ja, bra info där Afrikan. Viste inte att det var just utanför Somaliens kust som dumpningen av avfall skedde.
  Läste om att olika typer säljer sina avfall till lägst bjudande, och så självklart tänker man ju vart tar det vägen. Kan inte tro att det sker i närheten av väl utvecklade länder så självklart får de som behöver mest hjälp det GRATIS. Undrar om dessa länder eller företag har nån aning om att jorden e rund och ” what goes around comes around”. Kanske kan en ny tsunami göra en bot, och skicka skräppet lite uppåt. Garanterar att dom vaknar upp då. och ta inte illa upp ni som spottar ut massor av kommentarer utan någon som helst fakta, men tyvärr är ni en skam mot Sverige.
  ”Were is the LOVE & PEACE?

 6. bbnb

  Från vilka har de stulit egentligen?

  Herregud, trots de är pirater. Så vilka är det som sörjer så jävla mkt över sin oljetanker, lastad med det som förstör får värld. För att det är lukrativt.

  Fast ja, jag är också nyfiken på hur det artar sig. Det roliga är ju att dessa pirater finansierar många av sjukhusen i Somalia :D

  Och zico, vad i helvete är du för nolla. Förvisso var det han skrev rätt konstigt, men en sak har han rätt i. Dessa pirater gör inte det här för att de tycker att det är kul att riskera livet.

  Man kan fråga sig om det finns fler än 2 svarsalternativ egentligen.
  ”Om vi är medvetna om att det finns ett tredje alternativ kan vi vägra att välja mellan två påstått motsatta, men lika motbjudande, alternativ som framställs för oss som de enda möjliga valen. I sin enklaste form uttrycks detta »tredje alternativ» av personen som står inför rätta för väpnat rån och får frågan »Är du skyldig eller oskyldig?», och hon svarar »Jag är hungrig och arbetslös».”

 7. Två kommentarer raderade pga vad som enligt min egen högst subjektiva och diktatoriska bedömning kan klassas som ren rasism. Detta beslut kan inte överklagas och kommer inte heller att diskuteras.

 8. zico

  jag fattar inte att det finns folk som är såå dumma, du sitter o klagar på att oljan förstör vår värld, kan du tänka dig vår värld utan oljan då? skulle inte den vara förstörd eller?

  och den andra idioten som påstår sig att fartyget var på väg o dumpa oljan…. är du allvarlig? har du ens läst nyheten eller läste du bara att några somalier hade kapat ett fartyg och sen sprang till din mamma i lycka… ”klililiii”
  läs nyheten en gång till, och fatta att den inte dumpar utan transporterar mellanösterns olja till usa & europa, vad gör vi då när vi hör att den är kapad? ”oh were is the love, well done brothers” fyfan vilka skräp människor det finns.

 9. Hur vore det om en del som skriver här tog och läste på lite innan ni kommenterar, så att dessa kommentarer håller Svensk klass.

  Pirater ÄR förskräckliga, dom är inte pirater för att dom äre hungriga, utan för att berika sig själva och kunna leva lyxliv. Organisatörerna är inte ombord, utan sitter i lyx i enn rejäl villa med personal och lever lyxliv. Det är ingen slum att piraterna kommer från ett Muslimskt land. I stort sett alla piratattacker har utförts från länder som har ca 100% Muslims befolkning. Där härskar alltid oordning, tyranneri, krig, mord, halshuggning och diktaturfasoner. Punkt.

 10. Ted

  Hur svårt kan det vara att informera alla i pirathamnen att de har 2 dagar på sig att lämna tillbaka tankern eller lämna hamnen för om 48 timmar så kommer allt som är där bli jämnat med marken/sänkt om inte tankern är tillbaka?

  ”Ta tillbaka vad som är deras” är ni så naiva så att ni tror att dessa pirater är några jävla robin hood typer? Kanske dax att kolonisera somalia och några andra länder igen, för säga vad man vill, de har ju inte fått det bättre efter deras självständighet.

 11. Piratieri har ju funnits i alla tider. Och argumentationen för och emot har också alltid sett ungefär likadan ut. Det som sägs emot de somaliska piraterna är precis samma sak som spanjorerna sa mot Sir Francis Drake (innan han blev Sir då…) i Västindien när det begav sig. Frågan om de är terrorister eller hjältar avgörs i efterhand, beroende på om de vinner eller blir hängda.
  Rent definitionsmässigt är de dock inte terrorister då de inte har för avsikt att sätta skräck i något lands civilbefolkning för att nå politiska mål. Deras mål är knappast ens politiska alls, de vill nog bara sno lite rikedom av dem som de känner sig överkörda av. Precis som Drake och kompisarna.

 12. zico

  Jag håller med dig Anna J, tills du började blanda in islam i det hela. Snälla vad har muslimerna och islam med det här och göra? Man kan ju inte blanda in islam så fort något dåligt händer; mina närmaste vänner är muslimer och de är världens snällaste. Du kanske borde läsa deras koran först innan vi ska sitta och prata skit om de. Men å andra sidan så kanske du syfta på extremist grupperna som kallar sig för muslimer men egentligen inte har något med islam o göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s