In Flames i Göteborg

Genomsvettig, mörbultad, ringande öron, värkande nacke och ett vackert blåmärke över bröstet efter kravallstaketet längst fram. Precis så ska det kännas efter en riktigt bra spelning. Och precis så känns det efter In Flames urladdning i Lisebergshallen i Lördags. In Flames är stora nu, riktiga rockstjärnor och inte på långa vägar kvar i underjorden. De senaste albumen har radat upp låtar med hitkvalitet, vilket inte minst gäller för senaste alstret ”A Sense of Purpose” som är en av de absolut bästa skivorna som släppts i år.

Detta är något som bandet förvaltar live på ett ypperligt sätt. I drygt två timmar underhåller de Lisebergshallen med ett rakt igenom starkt set där höjdpunkterna är mer regel än undantag. Från den stämningsfulla inledningen med ”The Chosen Pessimist”, som påbörjas bakom ett bakifrån upplyst vitt skynke som sedan faller under crescendot, till avslutande ”Take This Life”.

Stämningen i hallen är grymt bra och publiken är helt med på noterna från början till slut. Var det någon som inte hoppade under ”Only for the weak”? Någon som inte sjöng med i ”Come Clarity”? Ja, ni förstår nog vad jag menar. Undertecknad med anhang lyckades tidigt under spelningen att ta oss allra längst fram, vilket knappast gjorde upplevelsen sämre. Bella Stenberg ger spelningen betyget 5/5 i GP och jag kan bara hålla med och ge full pott jag med. Som sagt, In Flames är stora nu. Ändå känns det som om de fortfarande är på väg uppåt. Och jag vill ha mer!

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s