Vad vi pratar om…

Dagens ord hos grupp två på supporten: Tito. Länge sedan fikarasterna hade ett så självklart samtalsämne. Jag anser för övrigt att SvD ska ha all heder för att de, till skillnad från övriga stora svenska publikationer, valt att följa pressetisk praxis och inte publicera namnet på den misstänkte artisten. Visserligen spelar det mindre roll nu när alla andra valt att göra tvärtom. Men ändå. Det faktum att det handlar om en kändis borde inte få ställa dessa oskrivna regler ur spel. Men men, ur led är tiden eller hur man nu ska uttrycka det.

Läs mer: SvD, DN

– Oskar

Annonser

7 reaktioner på ”Vad vi pratar om…

 1. Ottar

  Tror du SvD agerat likadant om tenoren ifråga varit etnisk svensk? Svaret är ingalunda självklart. Det är dock inte helt lätt att frigöra sig från tanken att ett visst mått av politisk korrekthet har styrt den publicistiska agendan i detta fall.

 2. Ja, vill man leka konspirationsteoretiker så har man ju all rätt att göra det. Livet blir ju så mycket mer spännande om man försöker läsa in långsökta och ologiska aspekter i annars ganska enkla resonemang…

 3. Ottar

  Man behöver näppeligen vara en konspirationsteoretiker av rang för att kunna konstatera att svensk press har en tämligen given agenda vid rapportering av brott som begåtts av personer med utländsk (läs icke europeisk) bakgrund.

  Det står dig givetvis fritt att beteckna detta konstaterande av fakta som varandes långsökt och ologiskt. Om detta är ett ventilerande av ren okunnighet eller en inställsam strävan efter att agera god människa vågar jag mig inte på att gissa.

 4. Micke

  Jag tycker att det verkar jävligt krystat att åtala 8 år efter att det hänt, det är förmodligen massa femenistkärringar som blåst upp detta och ska ha en skyldig man som dom anser vara ett tacksamt offer, en utländsk man med kvinnotycke som har svårt att försvara sig, titta bara på den föredetta polisen som anmält och sa att hon var åklagare till Robert Wells och att hon ska sätta dit Beltran, typiskt feministterorist som är ute på korståg

 5. Ottar – Bra försök, men ditt argument faller ganska platt i och med att det går precis lika bra att vända på saken och istället ställa frågan ”Tror du DN, Aftonbladet och Expressen agerat likadant om tenoren ifråga varit etnisk svensk?”. I båda fallen kan svaret bara bli renodlade spekulationer och att över huvud taget ställa sig någon av dessa frågor på allvar känns faktiskt både konspiratoriskt och långsökt, särskilt i och med att tidningarna valt att agera på så olika sätt. Var de inblandade har sitt ursprung har med största sannolikhet här ingen som helst betydelse, mer än i de extremistpolitiskas huvuden.

  Och det var inte heller det som var det viktiga här, utan snarare att majoriteten av svensk rikstäckande press valt att ställa viktig pressetisk praxis åt sidan i det här fallet, till synes bara för att kunna gotta sig i en riktigt ordentlig kändisskandal.

 6. Ottar

  Du har onekligen en poäng Norberg. Mitt resonemang rörde egentligen vardagsbott utan inblandning av kändisskap.

  I frågan om den pressetiska praxisen är vi rörande överens. Att AF och Expressen agerar på detta sätt förvånar föga. Dessa tidningar har under en rad år styrts av mediasveriges två största fähundar. Att DN på detta sätt visar att pressetik och publicistiskt ansvar kan sättas åt sidan av kommersiella skäl är oerhört graverande.

 7. malo nilsson

  Här i Ystad där rättegången hålls, är det snaskigt värre på Ystad Allehandas förstasida. De ligger inte långt efter skvallerpressen. Dåligt!
  Malo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s