Förankrat i framtiden

Då var det då äntligen dags. Detta har vi väntat på ett tag nu. För idag återinförs trängselskatten igen i Stockholm, vilket det rapporteras om i bland annat DN och SVD. Jag har skrivit om detta förut (här och här) och mina åsikter om detta har inte ändrats sedan dess. Jag tycker fortfarande att trängselskatten är en av de bästa idéer som kommit från svenska politiker på mycket länge. Ska vi få ner den så miljöfarliga bilkörningen i stadskärnorna är det en nödvändig åtgärd. Och att det tydligen planeras liknande system i Skåne nu, det är bara att applådera. Hoppas att fler områden i Sverige följer efter.

Jag är också fortfarande starkt kritisk mot att allianspolitikernas tjurskallighet lett till att pengarna från trängselskatten inte kommer att gå till kollektivtrafiken, som den gjorde i försöket och som utlovades i folk- omröstningen, utan istället avdelas till vägbyggen. Tragiskt. Det är som om de vill skapa en grogrund för ett ickefungerande system så att det ska finnas opinion för att avskaffa det om några år. Men det är bara att hålla tummarna för att förnuftet ska segra även här och att kollektivtrafiken kommer att få ta del av pengarna i slutändan. Då kan det byggas upp ett fungerande system där bilarna får stå kvar i sina garage och folk använder sig av att smidigt flytande nät av bussar, tunnelbana och spårvagnar istället. Hur det blir får framtiden utvisa. Men jag är hoppfull.

– Oskar

Annonser

6 reaktioner på ”Förankrat i framtiden

 1. Gillar miljöaspekten men tycker det är urtrist att gågatornas butikshyror fått bibliska proportioner och endast ”gänget” har råd att betala. Alla Sveriges stadskärnor ser i princip likadana ut: H&M, Kappahl, Kjell&Kompani, Cles Ohlson, Åhlens/Hemköp, Ica/Vivo, Lidl……
  Vill gärna se skillnad mellan Kiruna och Örebro, tack. Även i city.

 2. Klok

  Nej det är precis tvärtom. Det enda riktigt dåliga alliansen gjort är att gå på myten och lögnerna och återinföra Sveriges mest onödiga och idiotiska skatt.

 3. Klok

  Jo och det är det tydligen fler som har :-) det har aldrig funnits någon trängsel i Stockholm som har kunnat minska, det har aldrig funnits några miljöproblem att förbättra. osv osv..och permanent blir den INTE!

 4. Klok

  Nej det är ingen annan ”stad” jag pratar utan småstaden Stockholm som nog behöver lite trafik för att man ska förstå att det är en stad. Ta och res lite..testa Moskva t ex och sen kan vi diskutera trängsel :-) Skatten är är fel därför att det drabbar dom som behöver åka bil och det är som sagt onödigt därför att Stockholms gator ALDRIG varit vare sig trånga eller smutsiga.

  Slut i rutan från mig, nu ska jag åka och spy lite koldioxid på Hornsgatan :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s