Ingen hemlighet längre

Livet stora hemlighet verkar ständigt spridas, skicka ut sina trådar över hela världen och hjälpa fler och fler människor till ett bättre och lyckligare liv. Det handlar om att tänka positivt, att veta vad man vill ha, anstränga sig för att vilja ha det med så stor kraft som möjligt och vara övertygad om att man kommer att få det. Att visualisera, att föreställa att målet redan är uppnått. Enligt den filosofi som nu börjat bli så stor kommer man i så fall också att uppnå det man visualiserat, få det man så gärna vill ha. Det kallas andlighet och många rynkar på näsan och fnyser till åt det, eftersom de ser det som flum. Jag vill snarare kalla det för rent sunt förnuft. För oavsett vad man tror att det beror på så fungerar det faktiskt. Både i allmänhet och på ett mer detaljerat plan. Tänker man positivt får man ett betydligt lättare och trevligare liv. Och koncentrerar man sig på att verkligen få det man vill ha, då ökar chanserna markant att man till slut får det. Och oavsett varifrån man väljer att tro att detta kommer så är det onekligen en intressant filosofi som helt klart är värd att titta närmare på.

Lite mer intressant läsning finns i denna svd-artikel. Så nu är det bara att prova, och sedan uppleva hur mycket man kan åstadkomma med lite positivt tänkande.

– Oskar

Annonser

2 reaktioner på ”Ingen hemlighet längre

 1. magre

  Säger man ”tänk positivt” till det barn som lever på gatan för att föräldrarna dött i HIV?
  Säger man ”tänk positivt” till den multihandikappade som behöver hjälp dygnet runt?
  Säger man ”tänk positivt” till den ensastående mamman som kämpar varje minut för att överleva och behålla vårdnaden om sina barn?
  Säger man ”tänk positivt” till den döende som snart drar sin sista suck.
  Osv.
  Att tänka positivt kan vara nåt för oss som redan mår hyfsat och har pengar att röra oss med, men de andra????

 2. Well, skulle dessa människor gå i terapi, till exempel, så är det just positivt tänkande som man bland annat vill få fram av det, inte sant? Eller hur skulle du vilja få fram en positiv förändring?
  Däremot går man självklart inte bara fram till en människa som har det svårt och säger “tänk positivt” med hurtig röst. Det är ganska okänsligt. Men det fattar ju vem som helst, och vem som helst borde även fatta att det inte heller är vad jag menar med blogginlägget.
  För övrigt så fungerar detta faktiskt även för de som har det riktigt svårt. Det är en del av själva poängen. Jag har dock aldrig sagt att det är speciellt enkelt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s