Positivt negativt

I duschen imorse funderade jag lite på det där med i-landsproblem. Ja, ni vet, när det tar för lång tid för vattnet i kranen att bli tillräckligt kallt. Eller om rätt sorts kaffe är slut på Konsum. Sådana där små vardagliga saker som man kan gå omkring och reta sig otroligt på men som egentligen inte betyder speciellt mycket. Det kan vara lätt att bli irriterad på de som går och retar sig på sådana småsaker. Jag menar, när man ser hur illa det ser ut på så många andra ställen ute i världen kan det kännas som om våra små i-landsproblem inte borde vara värda att ens bry sig om. Det är där mina små funderingar kommer in.

Min tanke är nämligen att vi i själva verket behöver våra i-landsproblem. Eller, de kommer ju alltid att finnas där. Men det vi behöver är att få uppmärksamma dem och reta oss på dem. Jag tror nämligen att detta är en viktig del av det som bygger upp vårt liv och vårt välbefinnande. Vi behöver få klaga på det som vi ser som negativt i omgivningen, hur litet det än är. Dels är det en förutsättning för att vi ska kunna få till förändringar till det bättre. Och dels är det något som hjälper oss att på ett tydligare sätt se det som är positivt och bra omkring oss.

Så jag tycker att vi alla med gott samvete ska fortsätta att klaga när kallvattnet inte kommer tillräckligt snabbt, bli förbannade när vi upptäcker att parkeringsplatserna närmast IKEA är fulla eller reta oss på när vi bara får småmynt i växel när vi handlar. Vi behöver det. Vårt samhälle behöver det. Och i slutändan kommer hela världen att bli en bättre plats, så länge vi bara fortsätter att inte acceptera det negativa i vår omgivning. Även om det bara gäller småsaker. Och förresten, att folk retar sig på i-landsproblem, är det inte egentligen ett i-landsproblem i sig? I så fall så är det ju så att den som retar sig på att folk retar sig på i-landsproblem faktiskt själv retar sig på ett i-landsproblem utan att inse det. Så tokigt det kan bli… :P

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s