Tro och hopp

Att leva som jobbsökare, det kan vara en rätt speciell tillvaro. För det mesta inte överdrivet rolig. Det går ju mest ut på att leta annonser, skriva ansökningar och skicka iväg dem. Ser skapligt lika ut hela tiden. Det kan vara lätt att misströsta, när det inte händer någonting nytt eller när ”tack, men nej tack”-beskeden börjar komma. Och för jobbsökaren kommer dessa besked oftare än de positiva, det är då en sak som är säker. När livet ser ut på det sättet kan vem som helst bli less efter ett tag, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det är då det är som viktigast att tänka rätt. Att tänka positivt. Att övertyga sig själv om att det kommer att ordna sig. Att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Att alla ansträngningarna faktiskt förr eller senare kommer att resultera i att man får ett jobb.

För jobbsökaren är det otroligt viktigt att inte tappa denna tro och lika viktigt att inte sluta hoppas. När tro och hopp försvinner så ser man inte längre något riktigt mål med själva jobbsökningsprocessen. Och finns det inget mål så går det inte heller att känna någon egentlig mening med att fortsätta anstränga sig. Så det gäller att hela tiden fortsätta hålla tron vid liv. Lyckas man med det kommer man en dag att upptäcka att tunneln faktiskt tog slut och att man tagit sig ut helskinnad på andra sidan. Den känslan kommer att vara värd all ansträngning, all väntan och alla negativa besked. För då har man nått fram till ett viktigt mål och kan på allvar planera för nästa. Då breder hela framtiden ut sig. Bara för att man lyckats tänka rätt.

– Oskar

Annonser

En reaktion på ”Tro och hopp

  1. Malo Nilsson

    Så rätt du har. Det gäller hela tiden att inte förlora tron på sig själv. Det är så lätt att tro att man ingenting är värd.Men det är man alltid.
    Livet är verkligen en kamp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s