Styr dina tankar – och låt dina tankar styra ditt liv!

Borde vi inte försöka tycka bättre om oss själva? Vara stolta över vilka vi är rent individuellt och inse att vi är viktiga och har något att bidra med till vår omgivning? Funderade lite på det där när jag vandrade ner mot stan på förmiddagen. Mina tankar ser ut ungefär så här: Om man intalar sig att man är en bra människa som är trevlig, kompetent, snygg, attraktiv – ja, det är bara att sätta in vilka positiva tillmälen man nu kan komma på – då kommer man att känna sig bekvämare med sig själv och man kommer att må mycket bättre. Och det kommer att märkas ordentligt utåt.

Utstrålningen betyder ju så mycket. Och den speglar till mycket stor del hur man känner sig, hur man mår och vilket humör man är på. Därför är det viktigt att du själv försöker styra upp så att du känner dig bra. För om du känner dig duktig, om du känner dig snygg och attraktiv, då visar hela din utstrålning att du verkligen är just det. Och det fungerar även åt andra hållet, också en negativ självbild syns tydligt utåt. Jag är också övertygad om att den egna utstrålningen till stor del påverkar andras beteende gentemot en själv. Det är inget de tänker på medvetet, men det går inte att undvika. Och även detta påverkar naturligtvis hur du känner dig. Det blir alltså en god cirkel (eller ond, beroende på vad du har för utgångspunkt). Tänker du på dig själv i positiva termer, då kommer detta positiva att förverkligas vilket kommer att märkas på din utstrålning. Som i sin tur påverkar hur andra ser på dig och beter sig mot dig. Vilket kommer att påverka hur du ser på dig själv, vilket påverkar din utstrålning, och så vidare.

Jag tror att det kan gå hur långt som helst, det handlar bara om att komma igång med det positiva tänkandet. I början kan det kännas som om man ljuger för sig själv, om man är inne i en negativ period med dålig självbild och allt som kommer med det. Men det måste man övervinna, det positiva tänket är ofta vägen ut ur den negativa perioden. När man väl har kommit igång så är det bara att låta det fortsätta, låter man det gå tillräckligt långt så blir man nära nog oövervinnerlig. Och när man är inne i den positiva cirkeln så flyter det så gott som av sig själv. Det svåraste är att sparka igång hela maskineriet.

Så jag låter detta bli dagens uppmaning till mig själv och till alla andra: Tyck om dig själv! Tänk positivt! Du är bra, du är attraktiv och du klarar allt du vill. Dina tankar kan styra ditt liv. Kom ihåg det!

– Oskar

Annonser

En reaktion på ”Styr dina tankar – och låt dina tankar styra ditt liv!

  1. Malo Nilsson

    Så rätt du har! det är alltför lätt att låta negativa tankar ta över.Och så viktigt att ständigt påminna sig att man är bra.Man ska göra några bra saker varje dag de behöver inte vara så stora. På Kvällen summerar man och sen sover man gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s