Vårigt värre

Nu är det vår. På riktigt. Tror jag i alla fall. Solen skiner så mycket det bara går. Luften är frisk och börjar få en skön touch av värme. Bosses har öppnat och caféer och restauranger har dragit igång sina uteserveringar. Måsarna har börjat hitta tillbaka till Östgötaslätten (även om det ännu dröjer ett tag innan de bosätter sig på granntaket). Det börjar så smått knoppas ut löv på träden. Och det finns en massa fina blommor att titta på. Överallt. Rätt skönt, med andra ord.

Finns förstås en sak jag undrar lite över, allt kan ju inte vara perfekt jämt. Men allvarligt, hur svårt ska det egentligen vara att sopa bort allt grus på en gång från gatorna? De har ju hållit på hur länge som helst nu. Tagit en liten bit av en gata eller en sektion av en trottoar. Och sedan låtit det vara i dagar, veckor innan det hänt något nytt. Inte kul. Gruset är fult och det förstör mina fina skor. Så jag hoppas att kommunen tar tag i det här snart och sopar rent gatorna en gång för alla.

Men annars finns det ju faktiskt inte så mycket att klaga på. Som sagt, det är ju vår. Man blir allmänt uppåt av det här vädret, det börjar kännas som om det finns hopp för framtiden igen. Så snart kommer jag nog att ha jobb, flickvän, pengar och ett ännu mer innehållsrikt liv. Låter väl som en bra plan? Saker och ting kan ju faktiskt förändras ordentligt när man minst anar det. Och våren är förändringens tid. Så det kanske är dags nu?

– Oskar 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s