Det handlar om attityd

(Varning! Det här inlägget handlar om fotboll. Hör du till den skara som blir totalt uttråkad av detta ämne föreslår jag att du scrollar neråt en liten bit så kan du säkert finna intressantare läsning där…)

För några minuter sedan blåste domaren av träningsmatchen mellan Brasilien och Chile som spelades på Ullevi i Göteborg. En föreställning som till större delen var mycket underhållande att beskåda, och då särskilt Brasiliens landslag som verkligen spelar på ett föredömligt sätt. Att det bara är en träningslandskamp, det verkar dessa spelare inte bry sig om det minsta. Det är full fart framåt som gäller. Och det syns så tydligt att de tycker att det är kul.

Det är här jämförelsen med Sveriges fotbollslandslag blir oundviklig. Vi vet ju alla hur det ser ut när Sverige spelar träningsmatch. Det är långsamt och håglöst. Grabbarna visar ingen egentlig vilja att vinna. De går ut på plan och gör sitt jobb med så lite ansträngning som möjligt för att sedan kunna lämna det bakom sig.

Skillnaden mot när Brasilien spelar tränigslandskamp är milsvid. För som sagt så verkar det faktiskt som om de brasilianska spelarna tycker att det är roligt att spela fotboll, även om det inte egentligen gäller någon stor viktig turnéring. För dessa grabbar är fotbollen inte endast ett jobb. Det är ett liv, ett liv som de verkar trivas alldeles utmärkt med. De verkar dessutom inse att det finns publik även på träningsmatcher och att fotboll till stor del är en form av underhållning.

Jag önskar att spelarna i vårt landslag kunde visa upp en sådan attityd även i träningsmatcherna. Det skulle vara så otroligt mycket roligare att se för oss i supporterskaran. Och förtroendet för landslaget (som ju faktiskt inte verkar vara speciellt stort ute i stugorna) skulle med all säkerhet bli bra mycket större.

Nu återstår det bara att tacka Brasilien (och Chile förstås, som dock inte hade mycket att komma med) för en bra och underhållande match i den svenska vårsolen. Fyra fina mål, rolig fotboll och framför allt en beundransvärd attityd från spelarna. Mer sådant, tack.

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s