Ojdå, blev det vinter i år igen?

Det har blivit mycket snö i bloggen på sista tiden. Och nu tänker jag spinna vidare ytterligare en bit på det spåret, kan inte låta bli. Det är ju samma sak år efter år: Den första snön kommer i princip vid samma tid varje år, och varenda år är folk lika förvånade. Det slår aldrig fel. Såväl privatpersoner som myndigheter och företag. Stora rubriker på löpsedlarna som talar om ”snökaoset” som om det vore en lika stor sensation som om Norge skulle skickat kärnvapen mot Skåne.

Det jag frågar mig är hur det kan vara så förvånande när snön kommer precis vartenda år. Det är som om alla blir tagna på sängen, inga förberedelser har gjorts och de första dagarna står stora delar av landet helt stilla. Ok, jag kan förstå att många privatpersoner inte bytt till dubbdäck på sina bilar ännu, eller tänkt på att ställa fram snöskottningsutrustningen. Men vad har företag och myndigheter för ursäkt? Att till exempel tågen måste stå stilla så fort första snön kommer. Har de inte lärt sig någonting från tidigare år? För som sagt, den första snön kommer varje år, vid ungefär samma tid. Och det ser alltid ut på precis samma sätt.

Sedan kan man också undra om det är svårare att köra tåg i den snö som kommer i november än i den som kommer i januari. För då fungerar det ju…

– Oskar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s