Veckans reflektioner

Ok, var ska vi börja? Zinedine Zidane förstås, lika bra att få det avklarat direkt. Fotbolls-vm är slut, den sista turneringen för en av Frankrikes största stjärnor. Zidane har gjort en över lag bra turnering och till och med blivit vald till bäste spelaren i vm. Men det som kommer att sitta kvar på mina näthinnor är inte hans spel och inte heller hans mål. Nej, det jag kommer att minnas av honom är tyvärr hans pinsamma sorti. Vad tänkte han på egentligen? Sista matchen i turneringen, sista matchen i karriären, och han avslutar med en hård skallning mitt i bröstet på Materazzi. Rött kort förstås. Och pinsamt så det räcker för storstjärnan. Och när jag ändå är inne på fotboll så kan jag passa på att gratulera Italien till vm-guldet.

Från detta gör jag ett kvickt hopp in på ett helt annat ämne, ett mycket intressant sådant: Konspirationsteorier. De florerar som aldrig förr, de flesta är totalt absurda och de flesta har en ganska trogen skara anhängare. En av de vanligare teorierna man stöter på just nu är den som handlar om terrordådet 11 september 2001. Enligt konspirationsteoretikerna var det USA som själva låg bakom det som hände då och detta backas upp av vad som kallas ”otvetydiga bevis”. Tittar man närmare på dessa ”bevis” så framstår de dock ofta som rena spekulationer och felaktigt dragna slutsatser, och de bilder och filmer som visas upp för att styrka teorierna är så suddiga och otydliga att de kan tolkas på väldig många olika sätt. Det konspirationsteoretikerna misslyckas med att göra är att dra de uppenbara slutsatserna, de gör istället tolkningar som är så långsökta att det nästan blir löjligt.

Vill man dessutom diskutera saken närmare med dessa människor kommer det snart fram att det inte är så enkelt som det först har verkat. USA ligger inte ensamt bakom attackerna, utan bakom USA står en ”hemlig världsregering” styrd av mäktiga organisationer som ”Skull and bones” eller ”Illuminati” och syftet med deras hemliga styre ska vara att skapa en ny världsordning. Hmm, detta låter kusligt bekant. Faktum är att dessa teorier kommer farligt nära de teorier som nazisterna lanserat om judarnas hemliga världsregering, zog. Ungefär lika trovärdigt också.

För övrigt är det lite kul att svensk extremvänster är så starka anhängare av konspirationsteorier som har sitt ursprung i amerikansk fanatiskt kristen extremhöger…

Vad mer? Sommaren rullar på, jag sitter i min lägenhet och skriver d-uppsats och söker jobb. Jag känner en viss stolthet över att ha gått upp över fyra kilo sedan jag kom hem från Brasilien för ungefär en och en halv månad sedan. Jag tackar träning i kombination med medveten kosthållning för detta. Ytterligare fyra kilo upp i sommar? Inte helt omöjligt.

Apropå det så är det nu dags att fixa mat till min grymt hungriga mage. Så jag får önska er en fortsatt trevlig vecka så hörs vi vid nästa inlägg. :)

– Oskar

Annonser

En reaktion på ”Veckans reflektioner

 1. Tim

  Hej!

  Ja, visst är det spännande med konspirationsteorier. Jag har suttit i nästan två veckor och kollat på olika ”bevis” för dessa teorier. Jag håller inte med om att de är suddiga eller oklara. De filmer jag sett är ofta skickligt utförda. Dessutom är de också ofta mycket noga med att poängtera att majoriteten av ”konspiratörerna” inte är judar. Kolla exempelvis denna film:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7373201783240489827&q=%22the+hidden+agenda%22+griffin
  Väldigt skickligt skådespeleri (om det inte är sant såklart)…

  Och läs om denna boken (som är skriven av en liberal historieprofessor som själv var med och ville skapa en världsregering, men inte tyckte att den skulle vara hemlig).
  http://www.amazon.com/Tragedy-Hope-History-World-Time/dp/094500110X

  Jag vet faktiskt inte vad jag skall tro…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s